Terug naar het overzicht

Eerste beelden Hof van Holland

11 juli 2018

AM en VanWonen gaan het centrumgebied van Hof van Holland in NIjmegen Noord ontwikkelen. De planning is dat het hele plan in 2024 gereed is.

De inwoners van Nijmegen Noord hebben er lang op moeten wachten: maar de kogel is nu eindelijk door de kerk: De aanvang van de bouwwerkzaamheden van het centrumgebied Hof van Holland -in het verleden ook wel de Citadel genoemd- kan in 2020 van start gaan.

Het plan van ontwikkelingscombinatie AM/VanWonen kwam als beste uit de bus met met een -als eerste in Nederland- volledig energieneutraal winkelcentrum en circa 450 woningen. Het wordt een plek waar je niet alleen kunt wonen en shoppen, maar ook een plek waar je kan recreëren en mensen kunt ontmoeten. Er zal een diversiteit aan woningen worden gebouwd: grondgebonden stadswoningen, koop- en huurappartementen en sociale huurwoningen.

Hart van de Waalsprong:

  • Circa 11500 m² aan winkels gericht op de dagelijkse boodschappen met locale producten, horeca en dienstverlening
  • 325 koopwoningen
  • 100 sociale huurwoningen
  • vrije sector huurwoningen.

De opening van het winkelcentrum staat gepland voor 2021 en vanaf 2024 zal de hele stadswijk worden opgeleverd. Het is de bedoeling dat er een tijdelijke supermarkt wordt gerealiseerd totdat de eerste fase van het winkelcentrum geopend is.