Terug naar het overzicht

Veel steun voor eerste Nijmeegse omgevingsvisie

26 juni 2020

De eerste Nijmeegse omgevingsvisie kan op veel steun rekenen. Zoals de 10.000 nieuwe woningen, meer betaalbare woningen en meer groen in de bestaande stad.   

Nijmegen is een aantrekkelijke stad om in te wonen, met goede werklocaties, openbare ruimtes en voorzieningen. Ook in de toekomst wil de gemeente dat Nijmegen een stad is waar we op een gezonde manier met elkaar samen wonen, werken, elkaar ontmoeten en recreëren.

In de omgevingsvisie lees je wat de plannen zijn voor de leefomgeving van Nijmegen voor de lange termijn. Het gaat om de wijken en buurten, maar ook onderwerpen als omgevingskwaliteit, duurzaamheid en gezondheid zijn belangrijke thema’s in de visie.

De omgevingsvisie is tot stand gekomen in samenspraak met inwoners en ondernemers uit Nijmegen. De omgevingsvisie is doorgestuurd naar de gemeenteraad. De verwachting is da deze het in september 2020 behandelt, waarna deze definitief wordt.  

Alle documenten met betrekking tot de omgevingsvisie zijn in te zien en te downloaden op de website van de gemeente Nijmegen.