Terug naar het overzicht

Toekomstbestendig Wonen Lening

09 december 2020

Wil je een duurzamere woning of energie besparen in huis? Of aanpassingen doen in huis, zodat je er ook kunt blijven wonen als je een dagje ouder wordt? Veel gemeenten in Gelderland bieden woningeigenaren de Toekomstbestendig Wonen Lening met een aantrekkelijke rente.

Heb jij plannen om jouw huis duurzamer, klaar voor de toekomst, asbestvrij of kwalitatief beter te maken? Veel woningen kunnen wel een verbetering op deze punten gebruiken, maar deze investeringen kosten vaak (veel) geld. De provincie Gelderland en deelnemende gemeenten bieden je de mogelijkheid om een aantrekkelijke lening af te sluiten voor het verbeteren van jouw huis: de ‘Toekomstbestendig Wonen Lening’.

Heb je een nieuwbouwhuis en wil je deze bijvoorbeeld aardgasvrij maken? Dan kun je ook gebruik maken van deze lening.

Eén regeling
Door alle leningen voor het verbeteren van woningen in één regeling aan te bieden, hoef jij niet meer uit te zoeken welke lening voor jouw woonwens geschikt is of meerdere aanvragen te doen als je jouw woning wilt aanpassen. De maatregelen die voor deze regeling in aanmerking komen zijn: energie, levensloopbestendigheid, funderingsherstel of asbestsanering. Vertrekpunt voor de regeling is duurzaamheid, daarom moet de investering altijd gecombineerd worden met minimaal één energiebesparende of -opwekkende maatregel. 

Welke gemeenten doen mee?
De Stimuleringsregeling Toekomstbestendig Wonen is alleen beschikbaar in gemeenten die meedoen met de stimuleringsregeling van de provincie. Kijk op de website van SvN (stimuleringsfonds volkshuisvesting) of jouw gemeente de lening aanbiedt.

Bekijk hier welke gemeenten meedoen