Terug naar het overzicht

Informatieavond over nieuwe ontwikkelingen Waalfront

06 januari 2021

Ulpia en Fabrica. Zo heet het laatste deelplan in het Waalfront: het gebied rondom de Honig fabriek. Tijdens een informatieavond op donderdag 14 januari presenteert gemeente Nijmegen de plannen.

Volgens het stedebouwkundig plan moet het laatste plandeel een karaktervol en bruisend gebied worden: een hippe wijk waar wonen met werken en oud met nieuw wordt gecombineerd . Zo zal een gedeelte van het Honigcomplex behouden blijven en een prominente plek in het gebied innemen. Het moet een gebied gaan worden waarin veel reuring is en waar van alles te beleven is: waar naast wonen ook plek is voor een grote variatie aan functies, zoals horeca, muziek, winkels, dienstverlening, kantoren, maatschappelijke functies en sport. 

Informatieavond:
Tijdens de informatieavond presenteert de gemeente het ontwerpbestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en de bijbehorende procedures. Daarnaast wil de gemeente graag de reacties op de plannen peilen en eventuele vragen beatwoorden. De plannen zijn hier in te zien.

Vanwege de Corona maatregelen zal de informatieavond digitaal plaatsvinden op donderdag 14 januari van 19:15 uur tot 21:00 uur. Om in te loggen klik je op de link: www.nijmegen.nl/waalfront Typ vervolgens het wachtwoord: Waalfront

Lukt het niet om de bijeenkomst bij te wonen? Deze is ook terug te zien via www.nijmegen.nl/waalfront.