Terug naar het overzicht

Nog deze zomer genieten van de Oosterhoutse Plas

01 februari 2021

De aanleg en de zandwinning van de Oosterhoutse Plas is gereed. Zodra de aannemer de betonplaten heeft weggehaald kan binnenkort worden gestart met de inrichting. En als alles mee zit kunnen we deze zomer al van de plas genieten.

Er komen paden en bruggen direct langs de oevers en aan de oostzijde komt een groot gebied met groen en riet. Rondom de plas kunnen bezoekers wandelen, fietsen en spelen. Ook mag je op de plas vissen (met vergunning) en is er ruimte voor niet-gemotoriseerde watersport zoals zeilen, kanoën, surfen en roeien.

Aan de oostzijde van de Oosterhoutse Plas ligt een pad waar wandelaars en fietsers nu al regelmatig gebruik van maken. Het pad wordt tijdelijk afgesloten omdat het een doodlopende route is voor fietsers en omdat het pad binnenkort gebruikt gaat worden door bouwverkeer. In de definitieve situatie wordt het pad ingericht als recreatieve route waar fietsers en voetgangers gebruik van kunnen maken als doorgaand verkeer

De Oosterhoutse Plas, onderdeel van het natuur- en recreatiegebied De Waaijer ligt tussen De Grote Boel aan de noordzijde en aan de zuidkant aan de nog te realiseren nieuwbouwwijk Koudenhoek.