Terug naar het overzicht

Belangstelling in een woning in Den Elt - Ewijk? Kom dan nu in aktie

03 maart 2021

Op donderdag 1 april om 12:00 uur start de inschrijving voor de 22 woningen van nieuwbouwproject Den Elt in Ewijk. Heb je interesse in een woning kom dan nu al in aktie. Een goede financiële voorbereiding is niet alleen belangrijk bij de inschrijvingsprocedure maar bij het hele koopproces.

Je hebt een woning in Den Elt op het oog. Voordat je je stort op de mogelijke aankoop van een nieuwe woning is het van essentieel belang om te weten wat je kunt financieren. Antwoord op vragen als 'wat is mijn huidige woning waard' en 'wat is mijn overwaarde' zijn een belangrijk onderdeel van je financiële voorbereiding. Maar ook bij de inschrijvingsprocedure is het van belang dat je weet hoe je er financieel voor staat.

Wat kun je op voorhand al doen?

Stap 1: waardebepaling van je huis
Waarschijnlijk heb je zelf al gegoogled hoeveel je woning waard is of zijn er recentelijk woningen in jouw buurt verkocht. Vaak geeft het een richting van de verkoopprijs. Maar om jou van een goed financieel advies te voorzien is dat niet voldoende. Bij een echte waardebepaling zullen er ook inzichten worden meegenomen zoals de onderhoudsstaat, ligging ten opzichte van voorzieningen en andere woningen in de directe omgeving, afwerkingsstaat, verbouwingen etc.

Maak een afspraak met één van onze makelaars voor een vrijblijvende waardebepaling. Zij zijn ook betrokken bij het nieuwbouwproject Den Elt en kunnen je daarom als geen ander begeleiden bij het gehele verkoopproces en adviseren wat het beste tijdstip is om je eigen huis te koop te zetten.

  KLIK HIER VOOR EEN VRIJBLIJVENDE WAARDEBEPALING

 

Stap 2: Financiële check
Een financiële check is een gewaarmerkte brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur waarin staat wat je bij de bank kunt lenen. Dit document kun je, zodra de inschrijfperiode is gestart, uploaden in je persoonlijke account. Heb je geen hypotheek nodig? Maar wil je de kans op jouw favoriete woning wel vergroten? Laat je financieel adviseur of de bank dan een brief opstellen waarin wordt aangegeven dat je de woning uit eigen middelen kunt betalen. Een financiële check mag maximaal 3 maanden oud zijn.

Het belang van een financiële check
Het overleggen van een financiële check tijdens de inschrijfprocedure kan in je voordeel werken. Bij de toewijzing van de woningen wordt gekeken naar jouw eerste voorkeur. Zijn er meerdere geïnteresseerden in dat bouwnummer? Dan wordt gekeken of er een financiële check is meegestuurd.  Duidelijkheid over jouw financieringsmogelijkheden geeft namelijk niet niet alleen jou, maar ook de verkoper zekerheid.

De LIV financieringsbelofte
Je kunt een financiële check laten doen bij een hypotheekadviseur, hypotheekverstrekker of bank. Of vraag de financieringsbelofte aan bij LIV Hypotheken. LIV Hypotheken is betrokken bij het project Den Elt en kennen alle details. Zij kunnen je dus optimaal adviseren in het hele traject.

 NEEM CONTACT OP MET LIV HYPOTHEKEN