Terug naar het overzicht

Luxe en duurzaam wonen in nieuwe kleinschalige wijk aan de Berg en Dalseweg

31 maart 2021

Duurzaam, luxe en sociaal wonen in een park. Dat is de basisgedachte achter het ontwerp van Kops Kwartier: een kleinschalig nieuw wijkje aan de Berg en Dalseweg met 27 stadswoningen en 42 appartementen.

Wonen in een park
Dat is de basisgedachte achter het ontwerp van Kops Kwartier. Het groen van het naastgelegen park De Kopse Hof loopt straks door tot aan de voordeur van de nieuwe woningen. Het alom aanwezige groen zorgt voor een rustige en ontspannen woonsfeer. Traditionele straten en hoge tuinafscheidingen kom je hier niet tegen. Ook geen wegen die tussen de woningen door lopen. Hierdoor is er meer ruimte voor mensen om elkaar te ontmoeten en voor kinderen om veilig te spelen.

Gevoel van geborgenheid
Zie jij jezelf hier al wonen? In een groen woonpark van ongeveer 1,4 hectare met een terrasvormige opbouw. Hoogteverschillen versterken de bijzondere woonbeleving en zorgen voor een gevoel van geborgenheid. In dit landschap komen 27 stadswoningen en 42 appartementen. De architectuurstijl is modern en eigentijds.

Variatie in stadswoningen
Ook bij het ontwerp van de stadswoningen is gespeeld met hoogteverschillen. De twee- en drie-onder-een-kapwoningen tellen drie of vier woonlagen. Op plekken waar een hoogteverschil zit in het terrein, komen vierlaagse woningen die deels in de helling verscholen gaan. Alle woningen hebben een terras aan het park en daarnaast ook nog een terras als onderdeel van de bovenste woonlaag. De woningen hebben een zeer ruim woonoppervlak die varieert van 170 tot maar liefst 230 vierkante meter, met een berging aan de voorzijde of de terraszijde.

Appartementen met grote balkons en uitzicht op het groen
In Kops Kwartier komen twee vierlaagse woongebouwen met elk 21 appartementen. Ook hier is op een slimme manier gebruikgemaakt van natuurlijke hoogteverschillen in het terrein richting het Kops Plateau. Op de bovenste woonlagen liggen 8 penthouses. Alle appartementen hebben een groot zonnig balkon op het zuidoosten met uitzicht op het groen. Parkeergelegenheid voor de auto bevindt zich verdiept onder de appartementen. Het woonoppervlak varieert van 84 tot 185 vierkante meter.

Planning
Interesse in wonen in Kops Kwartier in Nijmegen-Oost? Meld je dan vrijblijvend aan en ontvang het laatste nieuws als eerste. De verkoop start in 2022. 

 

BLIJF OP DE HOOGTE