Terug naar het overzicht

Hortus Ludi: binnenkort in pré-sale

03 juni 2021

Binnenkort gaat Hortus Ludi in pré-sale: Een sociaal en duurzaam nieuwbouwproject dat wordt gerealiseerd aan de Dobbelmannweg.

Aan de Dobbelmannweg, op de plek waar nu een oud schoolgebouw staat, komen twee volledig houten woongebouwen met 11 duurzame ééngezinswoningen, grenzend aan een bijzondere, gezamenlijke kloostertuin die bereikbaar is via een poortgebouw. Als bewoner van Hortus Ludi vorm je een community die goederen en ruimte met elkaar deelt en gebruikt.

Duurzaam en sociaal
De ruim opgezette stadswoningen sluiten aan op een beschut privé plekje dat uitloopt in een prachtig groene, bloemrijke en beschutte kloostertuin. Deze tuin, die je enkel met je buren deelt, wordt een echte ontmoetingsplek met een moestuin, fruitboomgaard en bloemenpluk- en kruidentuin om samen te werken, te ontspannen of te eten. De gezamenlijke entree -het poortgebouw- wordt ingericht als ontmoetingsplaats met bijvoorbeeld een collectieve werkplaats. Naast de gemeenschappelijke tuin krijgt iedere woning een riante veranda waar je heerlijk met je gezin of bezoek kunt genieten.

Hortus Ludi wordt een duurzaam plan in de breedste zin van het woord. Energiezuinig, klimaatadaptief en natuurinclusief.
Er wordt energie opgewekt en water gebufferd voor hergebruik in de kloostertuin. De constructie én de gevels van de woningen worden uitgevoerd van hout en er worden groene daken toegepast. Door het vele aanwezige groen en de honderden nestkasten in de gevel is het niet alleen een duurzame toekomstbestendige wijk voor mensen, maar ook voor dieren.

De riante woningen variëren in oppervlakte van 217 m² tot 257 m². Hortus Ludi is ideaal gelegen in de geliefde wijk Hazenkamp. Op deze plek heb je alle voorzieningen op loopafstand en met de fiets ben je zo in het centrum.

Heb je interesse om hier te wonen en wil je weten wat jouw financiele mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op. Wij zijn per telefoon bereikbaar op nummer 024 - 3244 244. Of stuur een email naar nieuwbouw@hansjanssen.nl 

Wil je op de hoogte blijven van de start verkoop? Meld je dan aan op de projectsite.