Terug naar het overzicht

Toewijzing Hortus Ludi: Wie het eerst komt het eerst maalt

14 juni 2021

Heb je belangstelling in een stadsvilla in Hortus Ludi? Dan is het belangrijk dat je zorgt dat je er snel bij bent. Het moment dat jij je inschrijfformulier indient is namelijk medebepalend bij de toewijzing van de woningen.

Het verkoopproces bij Hortus Ludi gaat net even anders dan anders. Ten eerste heb je hier invloed op de toewijzing door het tijdstip van inschrijving. Heb je geen twijfels en weet je op voorhand dat je hier wilt wonen? Dan kun je zelfs al een reservering-overeenkomst vastleggen.

Vanaf 5 juli: Oriënteren en voorbereiden
In aanloop naar het moment van inschrijving is vanaf dinsdag 5 juli a.s. uitgebreide informatie over de woningen op de projectsite Hortus Ludi te vinden. Ook kun je vanaf dat moment het inschrijfformulier al voorbereiden. Is het niet helemaal duidelijk of wens je meer informatie? Neem dan contact op met de makelaar.

Vanaf 14 juli 09:00 uur: Inschrijven (pré-sale)
Het inschrijfformulier kun je indienen vanaf 14 juli 09:00 uur. Vanaf dat tijdstip zie je in je accountomgeving een button ‘voltooi inschrijving’. Klik op de button en je inschrijving is een feit.

De volgorde van binnenkomst van de inschrijvingsformulieren bepaalt de volgorde waarin je gebeld wordt voor een kennismakingsgesprek. Maar niet alleen het tijdstip van verzenden is belangrijk. Ook de datum en tijdstip van het kennismakingsgesprek is bepalend voor de toewijzing: Hoe eerder jij op gesprek kunt; hoe meer kans je maakt op de villa van jouw voorkeur.

Vanaf 19 juli 09:00 uur: Kennismaking gesprekken
Tijdens het online kennismakingsgesprek komen jouw persoonlijke woonwensen en motivatie aan de orde en worden jouw financiële mogelijkheden besproken. Weet je na het gesprek al zeker dat je hier wilt wonen? Dan heb je de mogelijkheid een reserveringsovereenkomst te tekenen. Hiervoor betaal je een borg van € 3.500 en wordt de woning ‘uit de verkoop’ gehaald. 

Start verkoop: datum volgt
Kies je er niet voor om een reserveringsovereenkomst aan te gaan dan kun je bij de start verkoop inschrijven op één van de niet-gereserveerde woningen. Je krijgt dan een optie en een week om te beslissen of je de definitief wilt kopen. Als er zich meerdere kandidaten aanmelden voor één stadsvilla wordt er geloot. Daarbij wordt ook direct bepaald wie de eerste en tweede reserve-kandidaat is. Vanzelfsprekend hebben de kandidaten die eerder op kennismakingsgesprek zijn geweest voorrang op overige kandidaten die zich dan pas melden.

Naar de projectsite

 

<let op: data is aangepast! In eerdere berichtgeving werd melding gemaakt van een présale vanaf 5 juli. Deze is nu gewijzigd naar 14 juli>