Terug naar het overzicht

Haalbaar en betaalbaar verduurzamen

16 juli 2021

Je hoeft je huis niet in één keer volledig te verduurzamen. Grijp je verhuizing of verbouwing aan om alvast één maatregel uit te voeren. Je profiteert dan meteen van een comfortabeler huis en een lagere energierekening. En je draagt bij aan een beter milieu. Als het na een tijdje beter uitkomt, ga je voor de volgende stap.

Voor sommige maatregelen zijn er subsidies, dat scheelt in kosten. Ook zijn er leningen met gunstige voorwaarden en kan je vaak extra geld lenen via je hypotheek.  Kijk eens op de website verbeterjehuis.nl welke subsidies er in jouw gemeente gelden.

Hogere hypotheek bij nieuwbouw mogelijk
Voor je nieuwbouwwoning kun je bij diverse hypotheekverstrekkers een hogere hypotheek afsluiten wanneer je je nieuwe woning wil verduurzamen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt tot 106 procent van de woningwaarde lenen. Daarnaast kun je tot 9000 euro extra lenen op je inkomen om verduurzamingsmaatregelen te nemen. Het extra bedrag wordt dan in een bouwdepot gestort. Ook wanneer je een huis koopt dat al energiezuinig is, kun je meer lenen.

Meer weten? Vraag onze hypotheekadviseur naar de mogelijkheden.

Meer inspiratie doe je op in het duurzaam wonen magazine van de NVM dat je hier kunt downloaden