Terug naar het overzicht

Interesse in Kloosterhof? Lees wat je nu al kunt doen.

05 oktober 2021

Eind dit jaar start de verkoop van de 54 koopwoningen van de derde en tevens laatste fase van nieuwbouwproject Kloosterhof in Wamel. Ben je geïnteresseerd in een woning? Je kunt je alvast voorbereiden.

Als je je gaat oriënteren op de huizenmarkt is het belangrijk om te weten wat je kunt financieren. Met een gedegen financieel advies in handen weet je wat je maximaal kunt lenen en welk huis er binnen je budget valt. 

Wat kun je op voorhand al doen?

Check hoeveel je woning waard is
Als je nu in bezit bent van een koopwoning is het belangrijk om te weten wat deze gaat opbrengen en hoeveel je overwaarde is. Een snelle en gratis waardeschatting van jouw huis doe je gewoon zelf op ons platform https://mijnwaardecheck.nl/hansjanssen. De waardecheck is gebaseerd op de werkelijk gerealiseerde verkoopprijzen van huizen uit jouw buurt! Het werkt snel en simpel; vergelijk de huizen bij jou in de buurt met jouw huis en ontvang direct een rapport in je e-mail met een waardeschatting van jouw huis én inzage in de verkoopprijzen van de door jouw geselecteerde vergelijkbare woningen.

Wil je een exacte waardebepaling? Bij een waardebepaling zullen er ook inzichten worden meegenomen zoals de onderhoudsstaat, ligging ten opzichte van voorzieningen en andere woningen in de directe omgeving, afwerkingsstaat, verbouwingen etc. Maak een afspraak met één van onze makelaars voor een vrijblijvende waardebepaling. Zij zijn ook betrokken bij het nieuwbouwproject Kloosterhof en kunnen je daarom als geen ander begeleiden bij het gehele verkoopproces en kunnen je antwoord geven op vragen als wat het beste tijdstip en de beste strategie is om je eigen huis te koop te zetten.

►  KLIK HIER VOOR EEN VRIJBLIJVENDE WAARDEBEPALING

 

Stap 2: Financiële check
Een financiële check is een gewaarmerkte brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur waarin staat wat je bij de bank kunt lenen. Dit document kun je, zodra de inschrijfperiode is gestart, uploaden in je persoonlijke account. Heb je geen hypotheek nodig? Maar wil je de kans op jouw favoriete woning wel vergroten? Laat je financieel adviseur of de bank dan een brief opstellen waarin wordt aangegeven dat je de woning uit eigen middelen kunt betalen. Een financiële check mag maximaal 3 maanden oud zijn.

Het belang van een financiële check
Het overleggen van een financiële check tijdens de inschrijfprocedure kan in je voordeel werken. Bij de toewijzing van de woningen wordt gekeken naar jouw eerste voorkeur. Zijn er meerdere geïnteresseerden in dat bouwnummer? Dan wordt gekeken of er een financiële check is meegestuurd.  Duidelijkheid over jouw financieringsmogelijkheden geeft namelijk niet niet alleen jou, maar ook de verkoper zekerheid.

De LIV financieringsbelofte
Je kunt een financiële check laten doen bij een hypotheekadviseur, hypotheekverstrekker of bank. Of vraag de financieringsbelofte aan bij LIV Hypotheken. LIV Hypotheken is onderdeel van Hans Janssen. Zij kunnen je dus optimaal adviseren in het hele traject.

► NEEM CONTACT OP MET LIV HYPOTHEKEN