Terug naar het overzicht

Zoveel betaal je nu gemiddeld voor een woning in onze regio

16 januari 2022

Huizenprijzen zijn in het laatste kwartaal van 2021 hard gestegen. Landelijk met een toename van bijna 21 procent en in de regio Arnhem-Nijmegen zelfs met 22,6 procent.

Huizen zijn fors duurder geworden: In vergelijking met vorig jaar betaal je voor een woning in de regio Arnhem-Nijmegen nu ruim 20 procent meer. Daarmee is de gemiddelde verkoopprijs in onze regio in het 4e kwartaal van 2021 gestegen tot € 405.000 euro. 
In totaal zijn er 1575 woningen verkocht. Dit is een stuk minder (-27,1 procent) dan een jaar daarvoor en is daarmee de sterkste daling sinds de kredietcrisis in de jaren 2008 en 2009.

In het 4e kwartaal van 2021 werd in de regio Arnhem-Nijmegen voor een woning gemiddeld 10,1 procent meer betaald dan de gevraagde prijs. Landelijk is dat 8,8 procent.

De oorzaak van deze gekte is het steeds kleinere aanbod van woningen. Er stonden In onze regio 671 woningen te koop in het vierde kwartaal 2021. Dat is ruim een derde minder dan een jaar eerder. Kopers hebben daardoor nauwelijks iets te kiezen en moeten zwaar overbieden om een woning te bemachigen.

Ook nieuwbouwwoningen werden duurder. Voor een nieuwbouwwoning wordt gemiddeld 466 duizend euro betaald; bijna 14 procent meer dan vorig jaar. Het prijsverschil tussen nieuwbouw en bestaande bouw wordt wel kleiner.

Benieuwd naar de cijfers in jouw woonplaats? Download hieronder jouw rapport.

 


🏠 Gemeente Arnhem

🏠 Gemeente Berg en Dal

🏠 Gemeente Beuningen

🏠 Gemeente Boxmeer

🏠 Gemeente Cuijk

🏠 Gemeente Druten

🏠 Gemeente Heumen

🏠 Gemeente Mook en Middelaar

🏠 Gemeente Nijmegen

🏠 Gemeente Wijchen

🏠 Gemeente West Maas en Waal