Terug naar het overzicht

Betaald parkeren in Hart van de Waalsprong

01 februari 2022

Onlangs heeft de gemeenteraad van Nijmegen ingestemd met de uitbreiding van de zones voor betaald parkeren in Nijmegen. Daarbij is ook een deel in Nijmegen-Noord aangewezen voor betaald parkeren.

Vanaf februari geldt betaald parkeren in Veur-Lent en Hoge Bongerd, waaronder het gebied rondom het station Nijmegen-Lent. Ook in Hof van Holland wordt betaald parkeren ingevoerd zodra delen van de wijk gereed zijn.

Toekomstige bewoners Hof van Holland
Nieuwe bewoners hebben meestal de beschikking over een parkeerplek bij hun eigen woning of in één van de parkeergarages. Een deel van de bewoners van het Hart van de Waalsprong heeft daarnaast gelegenheid tot parkeren op straat of in de parkeerhoven.

Wie niet kan beschikken over een eigen parkeerplek of een parkeerplaats in een parkeergarage, kan straks een parkeervergunning aanvragen. Deze gaat € 1,- per maand kosten. De kosten voor een vergunning voor de tweede en derde auto zijn respectievelijk € 20 en € 25. Bewoners die wél parkeergelegenheid hebben op eigen terrein of kunnen beschikken over een plaats in de parkeergarage, hebben géén recht op een bewonersvergunning.

Ook kunnen bewoners een gratis bezoekersvergunning aanvragen waarmee bezoekers goedkoper (€ 0,25 per uur) kunnen parkeren.

Winkelcentrum ‘Hart van de Waalsprong’
Bezoekers van het winkelcentrum ‘Hart van de Waalsprong’ kunnen straks de auto parkeren in één van de parkeergarages. Om winkelend publiek de gelegenheid te geven in alle rust te winkelen zullen waarschijnlijk de eerste parkeer-uren gratis zijn.

► Klik hier voor meer informatie over betaald parkeren in Nijmegen Noord