Terug naar het overzicht

NYMA wordt dé nieuwe hotspot van Nijmegen

14 februari 2022

Op het NYMA terrein is van alles te beleven: evenementen, Skatepark Waalhalla, Waalfront Crossfit en NYMA outdoor Gym. Om dit uniek stukje Nijmegen ook voor de toekomst veilig te stellen heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan NYMA vastgesteld. Met randvoorwaarden én flexibiliteit.

Verschillende partijen werken momenteel samen aan de nieuwe invulling van NYMA. Het is de bedoeling dat op NYMA van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gewerkt, gerecreëerd, gefeest, gewandeld en gesport wordt. Het bestemmingsplan maakt deze mix van functies mogelijk. De opzet van het bestemmingsplan is flexibel en de precieze invulling is nog niet volledig vastgelegd. Het in gebruik nemen van het gebied, de renovatie van de gebouwen en de herinrichting van het terrein vinden op verschillende momenten plaats. Dit vraagt om een bestemmingsplan dat ruimte biedt voor toekomstige invulling. 

Het industriële sfeertje en de ligging aan de Waal maken van het NYMA terrein de ideale creatieve broedplaats: een nieuw bruisend stuk Nijmegen, vol bedrijvigheid en activiteiten voor iedereen binnen en buiten de stad. NYMA is uniek en aantrekkelijk voor zowel ondernemers als bezoekers. Met ruimte om te spelen, te maken en te delen. 

Ben je benieuwd naar het plan? Je kan het bestemmingsplan hier inzien.