Terug naar het overzicht

Zie hier de plannen voor de nieuwe Honig

01 november 2022

Het Honigcomplex in Nijmegen is de laatste acht jaar uitgegroeid tot een smeltkroes van creatieve ondernemers en een inspirerende ontmoetingsplaats in Nijmegen. Dit heeft ertoe geleid dat, in tegenstelling tot eerdere plannen, de oudste delen van de fabriek bewaard zullen blijven. 

De ondernemers (De Meesterproef, Expo Bart, Oersoep, First Things First, De Smeltkroes en Honig Events) willen een bijzonder en levendig centrum voor het Waalfront creëren waar bezoekers uit de stad en de regio komen. Bijvoorbeeld, Expo Bart ontwikkelt daarvoor een nieuw cultuurcluster en De Meesterproef start een boetiek hotel met restaurant. Bas Hoebink (De Meesterproef): “Ik ben trots en enthousiast over de samenwerking met de huidige ontwikkelpartijen. Samen gaan we een fantastische doorgroei van het Honigcomplex realiseren en in de tussentijd is iedereen van harte welkom bij de Meesterproef!”

Daarnaast komt er in De Nieuwe Honig ruimte voor kleinschalige zakelijke en particuliere bijeenkomsten en creatieve bedrijfsruimte met mogelijkheden voor co-working en flexplekken. First Things First blijft de huiskamer van de buurt voor ‘coffee and more’.

Nieuwe woontoren
Naast de transformatie van de oudbouw is er bij De Nieuwe Honig ruimte voor woningbouw. Er komen 85 appartementen in een nieuwe woontoren op de eerste rij aan de Waal. De ene helft is voor middeldure huur en de andere voor vrijesectorwoningen in het topsegment. Zowel in de nieuwbouw als in de oude fabrieksgebouwen is er ruimte voor voorzieningen en ambachtelijke detailhandel. De Nieuwe Honig biedt ruimte aan 11.000 vierkante meter voor commerciële en culturele voorzieningen.

Het komende jaar worden de ontwerpen uitgewerkt. Start van de eerste verbouwingswerkzaamheden wordt verwacht in de herfst van 2023.

Tussentijdse invulling
Op dit moment worden de naoorlogse delen van het Honigcomplex gesloopt maar ​heerlijk eten en drinken kan in de tussentijd nog altijd op het Honigcomplex. De Meesterproef en First Things First zijn open. En bij BREBL en Oersoep worden in de tijdelijke situatie evenementen georganiseerd.

De ontwikkelingen voor de nieuwe Honig volg je hier

 

<bron:BPD>