Terug naar het overzicht

PREVIEW: Blent Nijmegen

16 december 2022

Blent wordt een nieuwe wijk ten westen van station Lent. In Blent woon je op een plek waar je jezelf in de drukte kunt begeven, maar ook de rust kunt opzoeken. En zoals de naam Blent al zegt, dat kan in veel verschillende type woningen. Van singelwoning tot hofwoning en van spoorwoning tot appartement. Blent wordt een unieke plek om te wonen en te werken.

Wonen in Blent
In de eerste twee fases worden in Blent 120 grondgebonden woningen gerealiseerd. In de vervolgfases worden door Heijmans drie verschillende mixed-use gebouwen met circa 265 appartementen en diverse plekken voor ontmoeting en sociale activiteiten toegevoegd nabij station Lent. De appartementen variëren in grootte en type en in koop en huur. De hoogbouw vormt samen een stedelijk ensemble, waarin ieder gebouw een eigen blend krijgt. Daarnaast komt er een parkeerhuis en bouwen Nijmeegse woningbouwcorporaties hier meer dan 300 sociale huurappartementen en komt er een kantoorgebouw met daarop 24 appartementen.

Planning
Blent wordt in verschillende fases ontwikkelt en gebouwden de verwachting is dat eind 2024 de eerste woningen worden opgeleverd.

  • Fase 1: 54 grondgebonden woningen aan de zuidkant van Blent tussen het spoor en de watersingel. Start verkoop: eerste kwartaal 2023.
  • Fase 2: 66 grondgebonden woningen aan de zuidkant van Blent, nabij het Jozef van Hövellpark.
  • Fase 3 (en volgend): Een ensemble van mixed-use gebouwen met in totaal circa 265 appartementen aan de noordkant van Blent, nabij Station Lent. Hier komen vrije sector huurappartementen en koopappartementen, een parkeerhuis en diverse commerciële en sociale voorzieningen. Daarnaast bouwen Nijmeegse woningbouwcorporaties hier meer dan 300 sociale huurappartementen en komt er een kantoorgebouw gemixt met wonen.

Als eerste op de hoogte?
Spreekt dit nieuwbouwproject jou aan en wens je op de hoogte gehouden te worden? Ga dan op onze projectpagina en klik op de button 'volg dit nieuwbouwproject'. Je wordt dan als eerste op de hoogte gehouden.

► Ga naar de projectpagina