Terug naar het overzicht

Booming Nijmegen

16 januari 2023

Dat Nijmegen een leuke stad is wisten we natuurlijk al; maar nu blijkt ook uit cijfers dat het steeds populairder wordt. Steeds meer mensen uit de randstad trekken naar Nijmegen. Maar zijn er dan wel genoeg woningen? Zeker! De komende jaren blijft er flink doorgebouwd worden aan mooie nieuwbouwprojecten in en rondom Nijmegen.

Nijmegen-Noord
Zo zal naar verwachting in 2023 Nijmegen-Noord grotendeels af zijn. Nijmegen-Noord is een stadsdeel van Nijmegen ten noorden van de rivier de Waal. Wonen in Nijmegen-Noord betekent wonen in de luwte van de stad, waterpret bij de Spiegelwaal, diverse eetgelegenheden om je honger te stillen en mooie ommetjes langs veel bijzondere plekken. 

Hof van Holland
Komende jaren zal in Nijmegen-Noord het gebied Hof van Holland verder ontwikkeld worden. Een gebied met woningen, horeca en winkels is hier straks niet meer weg te denken. Eén van de nieuwe wijken in Hof van Holland wordt Blent: dé verbinder tussen Lent en Nijmegen. Blent wordt in verschillende fases ontwikkeld en de verwachting is dat de eerste fase (54 grondgebonden woningen) in het eerste kwartaal van 2023 in verkoop gaat.
► ik wil op de hoogte blijven van het project Blent

Dijkzone
Aangrenzend aan Hof van Holland ligt de Dijkzone. Hier zijn ze volop aan het bouwen aan het prachtige project Loyd. Wonen in luxe werkelijkheid? Er zijn nog 3 appartementen beschikbaar! Oók verwachten we begin dit jaar de eerste start van de Waalhoven (direct gelegen aan de Oversteek) aan te kunnen kondigen. 
► meer informatie over Loyd

Om het rondje af te maken
De nieuwe wijken Stelt-Oost, Koudenhoek en Vossenpels zijn volop in ontwikkeling en de wijk Stelt-Zuid (waar je optimaal geniet van wat het rivierenlandschap te bieden heeft) schiet al aardig op. In Zuiderveld gaat volop gebouwd worden en is Zuiderveld West momenteel in verkoop. Hier zijn nog een aantal woningen te koop. Het project dat in deze omgeving volgt is: Wonen op de Set Fase 3. 
► bekijk hier het project Zuiderveld West

Nijmegen-West
In Nijmegen-West; 'Het Waalfront' worden dit jaar nog honderden woningen opgeleverd en gaan er nog zeker 375 woningen gebouwd worden. Dit betreft de projecten IRIS e de Nieuwe Honig; waar het buitenleven gecombineerd wordt met de binnenstad. 
Recent is de komst van 'Duet' aangekondigd, een woontoren achter de Hezelpoort (op de plek waar nu parkeerplaats de Oude Stad ligt). In de woontoren van maar liefst 120 meter hoog komen in totaal 383 appartemeten, waarvan 211 in het betaalbare segment. Daarbij komt er een parkeergarage voor de stad met wel 573 parkeerplaatsen. 
Wonen in een markant stukje Nijmegen? Dan is wonen in de Boterfabriek, aan de Weurtseweg, misschien wel iets voor jou! Alle wonigen worden straks aangeboden in de verhuur. Naar verwachting starten ze in het tweede kwartaal van 2024 met de verhuurinformatie. 

Winkelsteeg, Kanaalzone Zuid, Dukenburg
Klaar voor de toekomst? In Nijmegen Winkelsteeg (het gebied tussen het Maas-Waalkanaal, de Graafseweg en de Weg door Jonkerbos) zal over ongeveer 20 jaar een nieuwe woonwijk gerealiseerd zijn. Winkelsteeg verandert naar een gezonde, levendige plek om te wonen en te werken. Naar verwachting komen hier tussen de 4500 - 5500 woningen o.a. rond het station Goffert en rondom het kanaal (Kanaalzone Zuid). In Dukenburg zijn er ook meerdere plannen in ontwikkeling met name in Zwanenveld, Meijhorst en Weezenhof. 

Nijmegen-Oost
En nu in de verkoop, het fraaie plan 'Kops Kwartier' met bijzondere woningen en fraaie appartementen aan de Berg en Dalseweg.
► meer informatie over Kops Kwartier

Nijmegen - Stationsgebied
Last but not least: in en rondom het centrum van Nijmegen staat er ook voldoende op de planning. Zo komt er nieuwbouw in het stationsgebied, zowel bij het stationsplein als aan de nieuw te ontwikkelen entree aan de westzijde van het station. 

bekijk hier ons huidige nieuwbouwaanbod
Wil je op de hoogte blijven van de toekomstige projecten? 
► schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief