Terug naar het overzicht

Waarom kiezen voor een nieuwbouwwoning?

26 maart 2023

Ben je je aan het oriënteren op de woningmarkt? Ga je voor een huis of een appartement? Ga je voor nieuwbouw of voor bestaande bouw? Nieuwbouw biedt verschillende voordelen. Naast dat je de woning tegen een vaste prijs koopt, zijn er nog meer voordelen.
 

Nieuwbouw kan je naar eigen smaak indelen
Op vele manieren kan je van een nieuwbouwhuis écht jouw thuis maken. Vaak kan je de keuken en badkamer naar eigen smaak uitzoeken, kiezen voor een andere indeling en meerwerkopties laten uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor een dakkapel of een uitbouw. In overleg met de aannemer kan je ook nog andere persoonlijke woonwensen laten uitvoeren. Hoeveel maatwerk er mogelijk is, verschilt per project en per woning.

Meerwerk meefinancieren bij nieuwbouwwoning
In je hypotheek kan je meerwerk meefinancieren. Laat je hierover adviseren door jouw hypotheekadviseur. Onze collega’s van LIV Hypotheken & Verzekeringen zijn gespecialiseerd in de aankoop van een nieuwbouwwoning en staan altijd voor je klaar.
neem contact op

Nieuw huis betekent nauwelijks onderhoud
Doordat alles aan het huis nieuw en fris is, heb je de eerste jaren nauwelijks tot geen kosten aan onderhoud. Dat betekent dat je de eerste jaren geen overlast hebt van onderhoudswerkzaamheden én je bespaart op de onderhoudskosten.

Nieuwbouw is zeer energiezuinig én gasloos
Met een gemiddeld energieverbruik dat overeenkomt met energielabel A+++, is jouw nieuwbouwhuis zeer energiezuinig, dit is terug te zien op je energierekening. Daarnaast zijn nieuwbouwhuizen verplicht aardgasvrij. Dat houdt in dat jouw woning fors minder CO2 uitstoot dan een woning die wel nog aangesloten is op het gas. Dat is onder meer te danken aan de goede isolatie en aan het gebruik van duurzame technieken om het huis van warmte en stroom te voorzien. Bovendien gebruiken steeds meer bouwers duurzame bouwmaterialen, zoals verantwoord gekapt hout. Niet alleen jij profiteert van de voordelen, je draagt ook bij aan een beter klimaat en milieu; win-winsituatie.